15. 4. 2019

Banka CREDITAS v roce 2018 ztrojnásobila zisk, počet klientů narostl o 41%

Banka CREDITAS v roce 2018 pokračovala v dynamickém růstu. Meziročně téměř ztrojnásobila zisk na více než 170 milionů korun, a to i přesto, že významně investovala do poboček a techonologických změn, především do otevřeného bankovnictví a multibankingu. Počet klientů narostl o 41 %, podobným tempem rostly také vklady. O více než pětinu se zvětšilo úvěrové porftolio.

„Daří se nám posilovat tržní pozici CREDITAS ve všech klíčových kategoriích, což se pozitivně odráží i na výrazně rostoucím zisku, “ říká Vladimír Hořejší, předseda představenstva Banky CREDITAS. „V roce 2018 jsme pokračovali v důležitých prorůstových investicích. Otevírali jsme nové pobočky, zejména v oblastech, kde již máme větší počet klientů. V této expanzi pokračujeme,“ dodává.

Důležitou oblastí jsou pro CREDITAS nové technologie, díky nimž může klientům poskytovat nové služby. Hlavním směrem rozvoje bylo využití tzv. otevřeného bankovnictví, které přinesla směrnice EU s názvem PSD2. Ta umožnila propojit si účty vedené u jiných bank s účtem vedeným v CREDITAS a ovládat tak všechny účty z jednoho místa. Ještě o krok dál pak šla multibankingová aplikace Richee, jež kromě ovládání účtů přináší i další služby navíc. V obou případech byla Banka CREDITAS první na českém trhu, kdo to klientům umožnil. „Zatímco řada bank v otevřeném bankovnictví spatřovala hrozbu a riziko ztráty klientů, pro Banku CREDITAS se stalo příležitostí k rychlému rozvoji na digitální platformě,“ vysvětluje Vladimír Hořejší.

Důležitým parametrem je stabilita a udržitelný růst. Banka proto posilovala svůj kapitál (meziročně o 1,1 miliardy korun).

Přílohy