18. 11. 2019

CREDITAS dynamicky roste: za dvanáct měsíců se vklady u ní zdvojnásobily

Banka CREDITAS i v prvních třech kvartálech roku 2019 pokračovala v dynamickém růstu. Díky atraktivní nabídce depozit rostly zejména klientské vklady. Jejich objem se v meziročním srovnání zdvojnásobil na současných téměř 60 miliard korun. Banka rostla i v úvěrech, které poskytuje zejména firemní klientele. Současně s tím došlo i k posílení kapitálové pozice, která vykazuje velmi zdravou úroveň kapitálového poměru na úrovni 18,4 %

„Naším cílem je zdravý a udržitelný růst ve všech klíčových segmentech. Proto k základní nabídce stále přidáváme nové produkty a služby. V nedávné době jsme například rozšířili portfolio o dětské účty a hypoteční úvěry. Intenzivně pracujeme také na technologických inovacích, které jsou pro klienty stále důležitější – jde například o přidávání dalších bank, jejich účty lze v rámci multibankingu spravovat přes naše internetové bankovnictví či aplikaci Richee,“ říká Vladimír Hořejší, předseda představenstva Banky CREDITAS.

Banka CREDITAS si i nadále udržuje pozici instituce vhodné pro uložení úspor. Zde se pozitivně odráží její politika mít nabídku spořicích účtů a dalších produktů, která je mezi nejlepšími na trhu dlouhodobě a nikoli jen v rámci krátkodobých akcí.

V oblasti úvěrů se banka dál zaměřuje především na firemní klienty. Objem poskytnutých úvěrů se meziročně zvýšil o 7 %. Zároveň s tím banka klade důraz na obezřetnost a zdraví portfolia, což se projevuje přijatelnou mírou pohledávek se selháním (9 %). Stabilitu dodává i dostatečný objem kapitálu, který letos narostl o 750 milionů korun, díky navýšení majoritního akcionáře začátkem roku.

Vývoj_BC_3_kvartal_2019

Přílohy