15. 5. 2020

Banka CREDITAS snižuje úroky u hypoték až na 2,09 % p. a.

Hypotéky od Banky CREDITAS jsou od pátku 15. května dostupnější. Nově lze získat roční úrokovou sazbu již od 2,09 %. To představuje snížení oproti předchozí nabídce o 0,21 procentního bodu.

„Hypotéky nabízíme od loňského roku s tím, že se chceme na tomto trhu postupně etablovat podobně, jako jsme si získali své místo v oblasti zhodnocování úspor. Proto má naše nabídka atraktivní parametry co do sazby, ale i dalších parametrů, jako je třeba možnost vybrat si k ní pojištění zastavené nemovitosti podle svého uvážení nebo kdykoliv zdarma splatit část nebo celý úvěr,“ říká Věra Pavlišová, ředitelka retailového bankovnictví Banky CREDITAS.

Na sazbu 2,09 % ročně lze dosáhnout u hypoték na nemovitosti k bydlení s výší úvěru do 80 % hodnoty nemovitosti a s fixací sazby na 3 nebo 5 let.

Banka CREDITAS má hypotéky v nabídce od září roku 2019. Hypotéky poskytuje s pevnou úrokovou sazbou, již si lze zafixovat na 3, 5, 7 nebo 10 let. Výše úvěru může dosahovat až 90 % hodnoty zastavené nemovitosti s tím, že úvěr může být zajištěn i více nemovitostmi. Kromě hypotéky na vlastní bydlení je v nabídce i hypotéka na investici, kdy se zakoupená nemovitost využívá k pronájmu, a také tzv. americká hypotéka, což je neúčelový úvěr zajištěný nemovitostí.

Klient může kdykoli hypoteční úvěr splatit, případně vložit mimořádnou splátku, a to zcela zdarma, bez sankcí či poplatků. Úvěr může a nemusí být splácen z běžného účtu vedeného u Banky CREDITAS. Ani zde se ale žadatelé nemusejí obávat poplatků, protože vedení účtu je zdarma. Jednou z výhod také je, že si klient sám může vybrat poskytovatele pojištění zastavené nemovitosti dle vlastního výběru.

Reprezentativní příklad: Výše úvěru 1 800 000 Kč, splatnost 25 let při 300 měsíčních splátkách zahrnujících jistinu i úrok, výše splátky 8 068 Kč, poslední splátka 8 044 Kč. Úroková sazba s 5letou fixací 2,49 % p.a., sazba je pevná po dobu fixace, ne po celou dobu splácení úvěru. RPSN 2,6 %. Celková částka splatná spotřebitelem 2 428 076 Kč. Zajištění zástavou nemovitosti. Jednorázové poplatky: vklad a výmaz zástavy v katastru nemovitostí 4000 Kč, zpracování úvěru a dokumentace 2700 Kč, odhad nemovitosti 1000 Kč. Náklady na pojištění nemovitosti nejsou započítány. Reprezentativní příklad má pouze informativní charakter, parametry poskytnutého úvěru se mohou lišit.