Zvyšujeme sazby na eurových termínovaných vkladech

31. 8. 2023

Většinu svých eur mají české domácnosti a firmy uložené na neúročených vkladech. Chceme to změnit, a proto od 31. srpna výrazně zvyšujeme sazby na kratších termínovaných vkladech v eurech.

Měsíční vklad nově nabízíme s úrokem 2,5 % p.a., tříměsíční vklad 2,7 % p.a. a půlroční se sazbou 2,8 % p.a. Již od počátku srpna nabízíme na ročnímu termínovaném vkladu úrok 3,0 % p.a. Minimální výše vkladu je u všech variant 250 eur, maximální výše není omezena. Nabídka platí i pro podnikatele i firmy.

„Už začátkem srpna jsme zatraktivnili eurový vklad na jeden rok, nyní jsme k navýšení sazeb přistoupili i u vkladů s kratší dobou uložení. Zejména vklady na jeden měsíc a na tři měsíce nemají svými parametry na českém trhu konkurenci. Očekáváme, že se nabídka setká s velkým zájmem klientů,“ říká Eva Collardová, generální ředitelka Banky CREDITAS.

Češi tradičně nejvíce důvěřují své domácí měně a tomu odpovídá i výrazně menší zastoupení cizích měn na vkladech u tuzemských bank, než je tomu v případě třeba polských nebo maďarských domácností. Zatímco v Polsku a Maďarsku představují eurové vklady 13 %, respektive 20 % všech depozit, u českých domácností je to jen necelých 5 %. I tak jde v přepočtu o 169 miliard korun, z nichž drtivá většina leží na běžných účtech, které nejsou úročeny vůbec.

Proto jsme se rozhodli rozšířit možnosti zhodnocení eurových vkladů pro české domácnosti a firmy i v rámci preferovaných kratších splatností.

Výhodné termínované vklady jsou dalším krokem v rozšíření naší nabídky pro klienty, kteří drží a používají eura. Již delší čas patří mezi naše produkty eurový účet a s ním spojená platební karta, která nabízí obdobné výhody jako naše karty ke korunovým účtům, a to včetně výběrů z bankomatů po celém světě bez jakéhokoli poplatku účtovaného Bankou CREDITAS. Zajímavou nabídkou je také hypotéka pro klienty s příjmy v cizí měně, kterou lze získat za velmi podobných podmínek jako hypotéku při příjmu v korunách, jediným zásadním rozdílem v požadavcích je povinnost klienta doložit svou pracovní smlouvu.

Sazby na eurových termínovaných vkladech do jednoho roku:

Doba vkladu

Úroková sazba (p.a.)

1 měsíc

2,5 %

3 měsíce

2,7 %

6 měsíců

2,8 %

1 rok

3 %

Vaše dotazy k termínovaným vkladům i dalším produktům rádi zodpovíme na bezplatné infolince 800 888 009 nebo na našich pobočkách.