Jsme generálním partnerem Světového poháru v parkurovém skákání

1. 6. 2023

Stali jsme se novým generálním partnerem mezinárodních skokových závodů zařazených do série Světového poháru. Jubilejní desátý ročník proběhne v červnu pod názvem Banka CREDITAS CSI** W Olomouc v Equine Sport Centru. Světový pohár patří mezi nejprestižnější události pořádané Mezinárodní jezdeckou federací (FEI).

Ve dnech 22. až 25. června se v jezdeckém areálu Equine Sport Center Olomouc koná tradiční Světový pohár v parkurovém skákání, který se na tomto místě uskuteční již podesáté. Poprvé to však bude pod názvem Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc.

„Jsem rád, že se Banka CREDITAS stala generálním partnerem tak prestižní události, jakou je Světový pohár v parkurovém skákání. Je to zážitek nejen pro jezdce, ale i pro diváky, kterých se do Olomouce sjíždí vždy velké množství. Parkur vyžaduje odvahu, obratnost, preciznost a maximální souhru a propojení. To jsou atributy, které Banka CREDITAS podporuje nejen ve sportu,“ říká předseda představenstva Banky CREDITAS Vladimír Hořejší.

V rámci čtyřdenního mítinku proběhne 21 soutěží, které jsou dotované celkovou částkou 86 000 eur. V rámci kategorie CSI2*-W jsou vypsané dvě soutěže bodované do žebříčku Mezinárodní jezdecké federace Longines Ranking a třetí se uskuteční v rámci CSI U25. Nedělní Grand Prix, která je naplánována od 12 hodin, je započítávána do centrální evropské ligy Světového poháru. Bude zároveň kvalifikací pro olympijské hry v Paříži 2024 a mistrovství Evropy seniorů 2023.

„Je nám potěšením, že do druhé dekády našich mezinárodních skokových závodů vstoupíme s novým generálním partnerem, jímž se stala Banka CREDITAS. I díky ní budeme moci nabídnout účastníkům a divákům další nezapomenutelný sportovní zážitek v komfortním prostřední tohoto areálu,“ uvedla prezidentka závodů Barbora Hubáčková.

Závody Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc se uskuteční pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka a primátora statutárního města Olomouce Miroslava Žbánka. Podrobnosti o programu závodů najdete na webu CSI Olomouc