Pozor na podvodné e-maily se žádostí o přihlášení do internetového bankovnictví

24. 2. 2022

Internetoví podvodníci rozesílají e-maily, které jsou zaměřeny na klienty jednotlivých bank, a to včetně Banky CREDITAS. Na tyto zprávy nereagujte, neklikejte v nich na odkazy a do odkazovaných stránek nezadávejte své přihlašovací údaje do on-line bankovnictví.

Podvodný e-mail obvykle obsahuje smyšlené sdělení o opakovaném neúspěšném pokusu o přihlášení do vašeho internetového bankovnictví, zprávu o zablokování přístupu do bankovnictví, upozornění na převod velké částky z vašeho účtu apod. E-mail poté nabízí odkaz, který na první pohled vypadá jako cesta do našeho internetového bankovnictví, ve skutečnosti ale vede na zcela jiný web, který imituje vstupní stránku CREDITAS Banking.

Příklad podvodného e-mailu:

Pozor! Podvodné e-maily přicházejí z různých adres a také jejich obsah může být oproti zobrazenému příkladu mírně odlišný.

Pokud jste také dostali podobný e-mail, přepošlete nám jej na [email protected] a poté zprávu smažte. Neklikejte na žádný z odkazů uvedených v e-mailu. Kromě snahy vylákat vaše přihlašovací údaje mohou být odkazované stránky zavirované.

Co dělat, pokud jste již na odkaz klikli a na zobrazené stránce zadali své přihlašovací údaje:
Ihned volejte naši infolinku +420 583 037 088 a sdělte operátorovi, k čemu došlo. Telefonát v žádném případě neodkládejte, čím dříve budeme o situaci vědět, tím větší je šance, že stihneme útočníkům zabránit v přístupu na váš účet. Pokud ještě neproběhla autorizace nového přihlášení (zadáním SMS kódu nebo souhlasem v aplikaci), nevkládejte do falešného bankovnictví žádné další údaje a nic nepotvrzujte.

Jak se bezpečně přihlásit do CREDITAS Banking?
Nejjednodušší cesta vede přes náš web https://www.creditas.cz/, kde v pravém horním rohu kliknete na odkaz Internetové bankovnictví. Touto cestou se bezpečně dostanete do CREDITAS Banking a vaše úspory zůstanou v bezpečí.