V roce 2023 se nám dařilo ve všech klíčových ukazatelích

3. 5. 2024

Auditovaný čistý zisk v minulém roce přesáhl 1,1 miliardy korun. Klientské vklady vzrostly o více než 35 %, objem poskytnutých úvěrů o téměř 28 %. Výrazně se zvýšila i bilanční suma a téměř o pětinu stoupl počet klientů – ke konci roku přesáhl hranici 205 tisíc.

„Dlouhodobě se nám daří získávat depozita a efektivně je alokovat. Díky tomu dosahujeme velmi dobré ziskovosti jak v absolutním vyjádření, tak i z pohledu výkonnosti kapitálu – rentabilita kapitálu Tier 1 přesáhla za loňský rok 15 %,“ komentuje výsledky předseda našeho představenstva Vladimír Hořejší. „Naší ambicí je klientům poskytovat širší spektrum služeb u zhodnocování úspor, proto jsme loni zatraktivnili eurové vklady a v reakci na zájem o investice spustili dvě nové investiční aplikace: Max Invest a CREDITAS Invest App. Letos chceme také posilovat nabídku fondů,“ dodává Hořejší.

Bilanční suma vzrostla o 38 % na více než 130 miliard korun. Výrazně – meziročně o 28 % – se zvýšil také objem poskytnutých úvěrů, které směřují zejména na financování projektů českých firem. Velmi pozitivní informací je dosažená kvalita úvěrového portfolia, podíl úvěrů v selhání činil ke konci roku 2023 pouze 2,4 %. Během roku 2023 došlo ze strany jediného akcionáře k posílení základního kapitálu banky o 1,7 miliardy korun.