S Udržitelnou hypotékou ušetříte

1. 4. 2022

Udržitelná hypotéka slouží k financování rekonstrukce nemovitosti, při které minimálně polovinu čerpané části úvěru využijete na financování zelených technologií. Oproti klasickému úvěru na bydlení získáte s Udržitelnou hypotékou nižší úrokovou sazbu a navíc budete mít zdarma sjednání a zpracování hypotéky a také odhad nemovitosti.

Udržitelnou hypotéku můžete využít např. na rekonstrukce v pasivním energetickém standardu, využívání obnovitelných zdrojů energie na ohřev vody a vytápění, případně také modernizaci systémů vytápění rodinných domů. Na Udržitelné hypotéce vám poskytneme úrok snížený o 0,1 % p.a. oproti sazbě standardní hypotéky na rekonstrukci. Zdarma od nás budete mít sjednání a zpracování hypotéky, účtovat vám nebudeme ani náklady spojené s vypracováním odhadu nemovitosti.

K tomu, abyste získali všechny výhody poskytované k Udržitelné hypotéce, je především třeba, aby alespoň 50 % čerpané části úvěru, která je určena na rekonstrukci, bylo využito na financování zelených technologií. Těmito technologiemi jsou např. tepelné čerpadlo, fotovoltaika a její příslušenství, kotel na biomasu, plynový kondenzační kotel, zateplení budovy, výměna oken a dveří, využití tepla z odpadní vody a další.

Podrobnější informace uvádíme na stránce Udržitelná hypotéka, vaše dotazy rádi zodpovíme na našich pobočkách nebo na bezplatné infolince 800 888 009.

Udržitelnou hypotéku jsme původně nabízeli pod názvem Zelená hypotéka, k přejmenování jsme přistoupili s ohledem na skutečnost, že by mohlo dojít k záměně s produktem Zelená hypotéka společnosti Hypoteční banka, a.s., IČO 13584324, která je vlastníkem slovní ochranné známky „Zelená hypotéka“.

Reprezentativní příklad Udržitelné hypotéky od Banky CREDITAS: Výše úvěru 2 500 000 Kč, splatnost 25 let při 300 měsíčních splátkách zahrnujících jistinu i úrok, výše splátky 13 604 Kč, poslední splátka 13 547,98 Kč. Úroková sazba s 3letou fixací 4,29 % p.a., sazba je pevná po dobu fixace, ne po celou dobu splácení úvěru. RPSN 4,4 %. Celková částka splatná spotřebitelem 4 081 143,98 Kč. Zajištění zástavou nemovitosti. Jednorázové poplatky: vklad a výmaz zástavy v katastru nemovitostí 4000 Kč, výpis z katastru nemovitostí 250 Kč. Náklady na pojištění nemovitosti nejsou započítány. Reprezentativní příklad má pouze informativní charakter, parametry poskytnutého úvěru se mohou lišit.

Další novinky

Virtuálně bohatší

Virtuálně bohatší

Vývoj NAV Max Variant CZ ve 29. týdnu

Vývoj NAV Max Variant CZ ve 29. týdnu

Měníme obchodní podmínky a sazebníky

Měníme obchodní podmínky a sazebníky