CREDITAS zvyšuje sazby na termínovaných vkladech až na 4,5 % p.a.

22. 4. 2022

Banka CREDITAS zvyšuje od pondělí 25. dubna úrokové sazby u termínovaných vkladů. Nejvyšší sazbu má vklad s trváním šest měsíců, kde se sazba zvýšila z původních 3,6 % p.a. na 4,5 % p.a.

„O termínovaný vklad na šest měsíců je ze všech durací nyní největší zájem. Souvisí to nejspíš s tím, že lidé nemají jasnou představu, jak se bude ekonomika střednědobě vyvíjet,“ vysvětluje Ivana Pícková, členka představenstva Banky CREDITAS zodpovědná za retailové produkty.

Ke zvýšení úrokových sazeb přistoupila CREDITAS u všech nabízených korunových termínovaných vkladů. Největší změna proběhla u vkladu s trváním pěti let, kde vzrostla sazba o 1,25 procentního bodu z 2 % p.a. na 3,25 % p.a.

Banka CREDITAS od dubna nabízí termínované vklady v době trvání šest měsíců, rok, dva roky, tři roky, pět let, sedm let a deset let. V nabídce je také spořicí účet, kde je vyšší sazba na část vkladu do 350 tisíc korun a nižší pro část vkladu nad tento limit. Dalším zajímavým produktem je spořicí vklad, což je spořicí účet s jednoměsíční výpovědní dobou.

Přehled nabízených korunových termínovaných vkladů od 25. dubna 2022