Dvě naše ředitelky v Síni slávy nejvlivnějších žen českého finančního světa

22. 5. 2024

Projekt #FinŽeny zveřejnil 24 laureátek třetího ročníku Síně slávy, která představuje nejvlivnější ženy českého finančního světa. Je pro nás velkou ctí, že novými členkami unikátního seznamu nejvlivnějších českých bankéřek, ekonomek, manažerek, finančních ředitelek a dalších dlouhodobě vlivných žen finančního sektoru se staly naše generální ředitelka Eva Collardová a ředitelka retailového bankovnictví Ivana Pícková, která současně řídí naši dceřinou Max banku.

Projekt #FinŽeny se zaměřuje na ženy působící ve finančním segmentu bez ohledu na to, zda jsou na vysokých manažerských, nebo naopak juniorních pozicích. Cílem projektu je ocenění žen, které zanechávají v českém finančním sektoru výraznou stopu. Přehled slouží jako inspirace a připomínka úspěchů výjimečných dam českého finančního segmentu. Seznam laureátek si neklade za cíl být vyčerpávajícím uzavřeným výčtem a neslouží ani jako žebříček. Již předloni projekt uvedl do Síně slávy 53 osobností, vloni pak dalších 27 žen. Celkem tak je s letošní 24člennou skupinou v Síni slávy 104 výjimečných expertek v oblasti financí.

Podle studie Deloitte zaostává Česká republika svým zastoupením žen ve vedení společností jak za celosvětovým, tak i evropským průměrem. My i celá skupina CREDITAS jsme v tomto směru výjimkou. Naší generální ředitelkou je Eva Collardová, dceřinou Max banku řídí Ivana Pícková, poměr mužů a žen ve vedení skupiny CREDITAS je vyrovnaný.