Ocenění pro našeho hlavního ekonoma

30. 5. 2024

Bodujeme v oblasti ekonomických prognóz. V rámci výročních cen FocusEconomics Analyst Forecast Awards získal náš hlavní ekonom Petr Dufek 2. místo v kategorii predikcí inflace v Česku.

Odborná porota FocusEconomics – předního světového poskytovatele makroekonomických informací – hodnotila přesnost prognóz u desítek finančních institucí z celého světa, které předpovídaly vývoj inflace v České republice. Těší nás, že v silné v konkurenci renomovaných tuzemských i zahraničních specialistů získal náš hlavní ekonom stříbrnou příčku. „Z ocenění mám upřímnou radost. Umístění v tomto žebříčku potvrzuje naši odbornost. I nadále budeme klientům a partnerům Banky CREDITAS poskytovat co nejkvalitnější prognózy a analýzy,“ říká Petr Dufek.

FocusEconomics je společností specializující se na ekonomické prognózy a analýzy. Poskytuje nezávislé ekonomické zprávy o více než 130 zemích z celého světa.  

Petr Dufek je naším hlavním ekonomem. Na webu pravidelně publikuje v rubrice Pohledem ekonoma komentáře zaměřené na vývoj české a evropské ekonomiky a finančních trhů. Je rovněž autorem pravidelného FX newsletteru, který dvakrát týdně shrnuje aktuální vývoj na devizovém trhu. K bezplatnému odběru newsletteru se můžete přihlásit prostřednictvím formuláře v dolní části stránky Devizové konverze.