Profesionální zabezpečení aplikace

4. 8. 2020

Kvalitní zabezpečení mobilních aplikací, které pracují s osobními informacemi, je v dnešní době již samozřejmostí. U bankovních aplikací jsou požadavky na ochranu a zabezpečení veškerých dat ještě mnohem přísnější. A CREDITAS Banking v tomto ohledu splňuje ta nejpřísnější měřítka.

Každá bankovní aplikace musí být v první řadě zabezpečena podle neúprosných bankovních standardů (včetně kritérií a požadavků ČNB) a CREDITAS Banking rozhodně není výjimkou.

Potvrzení totožnosti

Do samotné aplikace se přihlásíte pomocí klasického hesla nebo také prostřednictvím Touch ID či Face ID. Dalším nezbytným předpokladem bezpečného bankovnictví je zamezení přístupu neoprávněným osobám, proto se k bankovním účtům a osobním datům kromě vás nikdy nedostane třetí strana.

V případě napojení účtů ostatních bank se využívá rozhraní API dané banky podle směrnice PSD2. Spárování externího účtu s aplikací CREDITAS Banking je nutné vždy potvrdit v internetovém bankovnictví banky, u které je účet vedený. Toto přístupové oprávnění lze na stejném místě také kdykoli zrušit.

Detekce nebezpečí a ochrana zařízení

Mobilní telefon je v dnešní době v mnoha ohledech téměř plnohodnotnou náhradou za stolní počítač nebo notebook, u kterých je běžné, že jsou proti vnějším útokům chráněné antivirovým programem. V Bance CREDITAS klademe na bezpečnost velký důraz, a proto nabízíme i nadstandardní službu Sandblast. Tento bezplatný antivir si můžete zapnout přímo v aplikaci ve vašem Profilu pod záložkou Ochrana telefonu. Celkově tak zvýšíte zabezpečení svého mobilního telefonu. Za antivirem stojí renomovaná společnost Check Point, světová špička v oboru digitálních technologií.

Služba Sandblast se stará o detekci špionážních aplikací či jiných pokusů o kompromitaci mobilního telefonu. Dále rozpozná nepovolené přístupy nebo útoky na aplikaci, včetně škodlivého kódu (malware). Zajištěna je také ochrana před podvodnými SMS a Bluetooth útoky za účelem zneužití připojení. Zařízení je ochráněné i proti MITM (Men in the middle), což je snaha o narušení bezpečné komunikace.