S Bankovní identitou se nyní přihlásíte i k firemním službám

23. 10. 2023

V rámci služby Bankovní identita, která umožňuje bezpečné ověření totožnosti na internetu, se nyní můžete přihlásit k on-line službám jak úřadů a státních institucí, tak klientských portálů soukromých firem – pojišťoven, eshopů, lékařů, dodavatelů energií aj.

Ověření totožnosti z pohodlí domova či kanceláře znamená výraznou úsporu času oproti osobním návštěvám jednotlivých institucí. Ještě důležitější je bezpečnost – Bankovní identita využívá stejné přihlašovací údaje a stejně vysoké zabezpečení jako internetové bankovnictví CREDITAS Banking.

Zadávání přihlašovacích údajů probíhá výhradně na našich stránkách. Úřadům či firmám, k jejichž službám se prostřednictvím Bankovní identity připojujete, pouze potvrzujeme vaši identitu, ale nepředáváme ani vaše přihlašovací údaje, ani data o vámi využívaných bankovních produktech. Nemusíte se proto obávat, že by v případě kybernetického útoku na tyto úřady či firmy mohly být odcizeny jakékoli informace o vašem internetového bankovnictví.

Nastavení Bankovní identity je navíc pod vaší plnou kontrolou v rámci internetového i mobilního bankovnictví CREDITAS Banking, kde tuto službu můžete kdykoli dočasně či trvale deaktivovat a později znovu aktivovat. Tak jako mnohé naše další služby i Bankovní identitu poskytujeme zcela zdarma.

Bankovní identitu zřizujeme automaticky všem klientům, kteří splňují předepsané podmínky, především pak osobní identifikaci na pobočce. Aktuální dostupnost a nastavení Bankovní identity si můžete kdykoli ověřit v online bankovnictví CREDITAS Banking v sekci Správa. Pokud je vaše Bankovní identita neaktivní a nelze ji aktivovat, nebo máte ke službě jakékoli dotazy či připomínky, kontaktujte nás na bezplatné infolince 800 888 009 nebo na kterékoli pobočce. Podrobné informace a odpovědi na nejčastější otázky jsou vám k dispozici na stránce Bankovní identita.

Další novinky