Airport LoungeKey a Vstup na Mastercard

26. 2. 2024

Pro využití obou služeb stačí předložit platnou kartu Mastercard World Elite Silver. Salonky vám poskytnou klid, pohodlí, teplé a studené nápoje (včetně alkoholických), lehké občerstvení, bezplatné wi-fi, časopisy, noviny a další služby podle místních podmínek.

Pro využívání obou programů není třeba žádná aktivace ani registrace, obě máte ke své prémiové kartě k dispozici automaticky. V případě LoungeKey však doporučujeme registraci na www.loungekey.com/creditas a následné stažení a přihlášení se do mobilní aplikace LoungeKey (k dispozici na App Store i Google Play). Aplikace vám umožní snadno najít salonek v programu LoungeKey a zjistit všechny potřebné informace včetně polohy salonku na letišti, i když právě nejste připojeni k internetu (aplikace funguje i offline). 

Čím se obě služby liší

V programu LoungeKey mají držitelé karty Mastercard World Elite Silver ročně 4 vstupy zdarma, přičemž platí, že vstupy zdarma může držitel využít jak pro sebe, tak i pro svůj doprovod. Můžete tedy využít například:

  • 4 vstupy zdarma pro sebe v případě, že cestujete sami,

  • 1krát vstup zdarma pro vás a 3 osoby cestující s vámi jako doprovod,

  • 2krát vstup zdarma pro vás a 1 osobu cestující s vámi,

  • či jiné kombinace.

V programu Vstup na Mastercard mají držitelé karty bezplatný vstup do vybraných salonků na letištích v Praze, Vídni a Bratislavě. Vstup je zdarma pouze pro držitele karty, doprovod je účtován poplatek. Podrobné informace včetně aktuální výše úhrady za vstup doprovodu do salonku jsou uvedeny na webu Mastercard.

Vstup do salonku
Při vstupu předložte svoji platební kartu – vstup vám bude povolen po kontrole karty (dle jejího čísla či přes platební terminál).

Pozor – pokud chcete využít službu LoungeKey, vždy na tuto skutečnost upozorněte obsluhu. Po načtení karty si zkontrolujte, že na displeji nebo potvrzení je uvedeno využití služby LoungeKey. Pokud by chybou obsluhy nedošlo ke správnému zadání služby a vaší kartou byla hrazena platba za vstup, ihned chybu reklamujte. Pozdější žádosti o navrácení úhrady vstupu nebudou akceptovány.

Obdobně postupujte v případech, kdy máte bezplatný přístup v rámci jiných benefitů, např. letecké společnosti. Obsluze vždy předem sdělte, na jaký benefit chcete vstup zdarma uplatnit a zkontrolujte si, že obsluha vaši žádost splnila.

Vstup s dětmi

Vstup s dětmi určují provozovatelé jednotlivých salonků, informace o podmínkách jsou uvedeny v aplikaci LoungeKey. Upozorňujeme, že některé salonky nemusí dětem přístup umožnit.

Odmítnutí vstupu

Ve výjimečných situacích vám obsluhu salonku nemusí umožnit vstup. Jde o případy, kdy je buď naplněna maximální kapacita salonku, nebo má LoungeKey vyhrazenu pouze část kapacity, a ta již je aktuálně vyčerpána.

Další novinky