Koupili jsme Expobank CZ

20. 9. 2022

Od září 2022 jsme novým vlastníkem Expobank CZ a.s. Na pojištění vkladů, které mají klienti v obou bankách, nemá akvizice žádný dopad.Po kladném vyjádření České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže jsme úspěšně dokončili akvizici a stali se novým vlastníkem Expobank CZ a.s. Banka CREDITAS tak potvrdila ambici posílit své postavení na českém bankovním trhu. Obě banky budou v nejbližších letech fungovat samostatně a pro jejich klienty se v současnosti nic nemění.

„Vítáme rychlé schválení regulátorů. Koupě Expobank CZ je plně v souladu s naší růstovou strategií. Obchodní modely Banky CREDITAS i Expobank CZ se vzájemně vhodně doplňují a může tak dojít k dalšímu rozšíření produktů a rozvoji služeb pro klienty,“ říká předseda představenstva Banky CREDITAS Vladimír Hořejší.

Expobank CZ je menší finanční instituce s bilanční sumou 12 miliard korun. Od roku 1991 působila mimo jiné pod názvy BAWAG Bank nebo LBBW Bank. Banka se zaměřuje na klienty z řad firem a rozvíjí nabídku pro retail. Její běžný účet NEO díky vysokému úroku pro zhodnocení celého zůstatku bez podmínek dlouhodobě patří k nejlépe hodnoceným ve své kategorii. S online službou REFIXO banka nedávno vstoupila do segmentu refinancování spotřebitelských úvěrů.

Další novinky

Virtuálně bohatší

Virtuálně bohatší

Vývoj NAV Max Variant CZ ve 29. týdnu

Vývoj NAV Max Variant CZ ve 29. týdnu

Měníme obchodní podmínky a sazebníky

Měníme obchodní podmínky a sazebníky