Naše dceřiná společnost se přejmenovala na Max banku

4. 10. 2022

Od 4. října se Expobank CZ přejmenovala na Max banku. Rebranding je formálním zakončením naší akvizice. Obě banky budou v nejbližších letech fungovat samostatně.

Max banka se stane čistě retailovou online bankou, její firemní klientela se v budoucnu přesune k nám do Banky CREDITAS. Komunikace Max banky s klienty bude založena především na digitálních technologiích, osobní jednání je zatím možné pouze na jediné pobočce v Praze.

„Chceme maximálně využít pokročilých technologií a udělat z Max banky moderní online banku pro retailové klienty, kteří v ní najdou výhodné běžné účty, spořicí produkty i jednoduché online hypotéky a spotřebitelské úvěry, které dosud byly v nabídce jen ve formě refinancování. Korporátním klientům nabídneme plný servis v rámci Banky CREDITAS,“ odkrývá plány s Max bankou předseda představenstva Banky CREDITAS Vladimír Hořejší.

Max banka může čerpat ze silného zázemí investiční skupiny CREDITAS, jejíž součástí jsme i my. „Obchodní modely Max banky a Banky CREDITAS se vzájemně vhodně doplňují a naší strategií je využít synergií mezi oběma společnostmi,“ popisuje CEO skupiny CREDITAS Jiří Hrouda a dodává: „Dojde k dalšímu rozšíření produktů a služeb. Věříme, že se Max banka stane pro své klienty online bankou pro každý den.“

Max banka působí na bankovním trhu již od roku 1991. Nabízí online produkty pro retailovou klientelu od platebního styku přes depozitní produkty po spotřebitelské úvěrování. Max banka a.s. je naší dceřinou společností a tím i součástí české finanční skupiny CREDITAS, která se zaměřuje především na dlouhodobé investice v konzervativních odvětvích. Hlavními pilíři podnikání skupiny jsou finanční služby, reality a energetika.