Spustili jsme službu Bankovní identita

4. 4. 2023

Od 1. dubna mohou naši klienti využívat novou službu Bankovní identita, která umožňuje bezpečné ověření totožnosti na internetu. V současné fázi ji mohou klienti použít pro přihlášení k vybraným službám úřadů a státních institucí, v průběhu příštích měsíců rozšíříme možnosti Bankovní identity o přihlášení do klientských portálů soukromých firem, jako jsou pojišťovny, e-shopy, lékaři a další.

Ověření totožnosti z pohodlí domova či kanceláře znamená pro klienty výraznou úsporu času oproti osobním návštěvám jednotlivých institucí. Ještě důležitější je bezpečnost – Bankovní identita využívá stejné přihlašovací údaje a stejně vysoké zabezpečení jako internetové bankovnictví CREDITAS Banking. Přihlášení probíhá na našich systémech, které jsou pod trvalým dohledem.

Úřady a firmy, ke kterým se klienti prostřednictvím Bankovní identity přihlásí, nikdy neuvidí přihlašovací údaje, ani data o klienty využívaných bankovních produktech. Zcela bezdůvodná je proto obava, že by v případě kybernetického útoku na tyto úřady či firmy mohly být odcizeny jejich přihlašovací údaje do internetového bankovnictví.

Nastavení bankovní identity mají klienti pod plnou kontrolou v rámci internetového i mobilního bankovnictví CREDITAS Banking, kde mohou službu kdykoli dočasně či trvale deaktivovat a později znovu aktivovat. Tak jako mnohé naše další služby i Bankovní identitu poskytujeme zcela zdarma.

Bankovní identitu zřizujeme automaticky všem klientům, kteří splňují předepsané podmínky. Vzhledem k technologickým omezením při propojování s externími databázemi nemůžeme Bankovní identitu zpřístupnit všem uživatelům najednou. Části klientů proto bude dostupná až v průběhu několika dní následujících po datu 1. 4. 2023. Aktuální dostupnost a nastavení bankovní identity si klienti mohou kdykoli ověřit v internetovém bankovnictví v sekci Správa.

Podrobné informace a odpovědi na nejčastější otázky uvádíme na stránce Bankovní identita. Vaše dotazy rádi zodpovíme na bezplatné infolince 800 888 009 nebo na našich pobočkách.

Další novinky

Virtuálně bohatší

Virtuálně bohatší

Vývoj NAV Max Variant CZ ve 29. týdnu

Vývoj NAV Max Variant CZ ve 29. týdnu

Měníme obchodní podmínky a sazebníky

Měníme obchodní podmínky a sazebníky